Uudet pelaajat ja vanhemmat

Tervetuloa harrastamaan jalkapalloa ja futsalia FC Kangasalaan
 

Seuran uutena pelaajana ota yhteys oman ikäluokkasi joukkueen yhteyshenklöön ja sovi milloin voit mennä tutustumaan joukkueen toimintaan. Joukkueenjohtajalta saat jatko-ohjeet toiminnasta.

Ilmoittaudu mukaan-sivuilla on myös runsaasti hyödyllistä tietoa - lue ja tutustu!

HUOM:

- Joukkuetoiminta tarkoittaa kaikentasoisia sarjajoukkueita (SPL:n sarjat ja myös ns. kaupparisarjat Futisliiga/Futisklubi).

- Lasten harrastejalkapallo/-futsal tarkoittaa  n. 3-7-vuotiaiden pallokerhotoimintaa jossa on pienimuotoista pelaamista mutta ei virallisia sarjajoukkueita. Lisäksi harrastetoimintaa on myös alakouluikäisille (rentoa pelailua ohjatusti).

Kesän jalkapallotoimintaan ilmoittautuminen alkaa maalis-huhtikuussa ja talvitoimintaan (futsal/jalkapallo) ilmoittautuminen alkaa syys-lokakuussa.

Seuran kautta tilattavat varusteet löytyvät Varusteet-sivuilta ja kunkin joukkueen tai toimintaryhmän Joukkueet- tai Harrasteryhmät-sivuilta.

FC Kangasalassa pyritään toimimaan mahdollisimman joustuvasti ja läpinäkyvästi, silti meidänkin on noudatettava jalkapallon ja futsalin kilpailumääräyksiä. Niistä saa hyvän kokonaiskuvan sekä seuran sivuilta, että klikkaamalla palloliitto.fi

Kilpailumääräyksiin kuuluu mm. että kaikilla pelaajilla tulee olla lisenssi (pelipassi, tai kortteli-/harrastepassi). Alakäisille kilpailutoiminnan kattava vakuutus on pakollinen (seura ottaa korttelipassin yhteydessä vakuutuksen harrasteessa, mutta sarjajoukkueissa pelaaja ostaa pelipassin ja vakuutuksen itse Palloliiton pelipaikasta.

Pelioikeus tulee olla oikeassa seurassa (tarvittaessa edustusoikeus siirrettään Palloliiton Pelipaikka-järjestelmässä, seura huolehtii tämän. Uusi pelaaja/huoltaja: ilmoitathan joukkueenjohtajalle mikäli olet aiemmin ollut mukana toisen seuran harraste- tai sarjajoukkueessa!

Noudatetaan ohjeita ja nautitaan lasten ja nuorten iloisesta liikunnasta!

FC Kangasalan toiminnassa on mukana yli 800 pelaajaa, joten tehtävää riittää jokaiselle: Rohkaisemme vanhempia myös mukaan lasten ohjaajiksi - reippaita valmentajia, huoltajia, joukkueenjohtajia, turnaustalkoilijoita jne. aina tarvitaan - OTA YHTEYS SUORAAN IKÄLUOKAN JOUKKUEEN TOIMIHENKILÖIHIN, TAI SEURAN NUORISOPÄÄLLIKKÖÖN TAI HALLITUKSEEN!

Seura järjestää vuosittain valmentaja- ja pelinohjaajakursseja kaikille halukkaille, ja lisäksi joukkueenjohtajakoulutuksen. Seura maksaa kurssit. Tapahtumissa myös omaehtoinen avustaminen (ex-tempore auttaminen pallopojasta toimintarastin valvojaksi tai kengännauhan sitojaksi ja talkoiden/turnausten lisäkäsinä) on tervetullutta. Yhdessä mukavaa tekemistä!

HUOM: FC Kangasalan nettisivut ovat Sporttisaitin sivustot ja suojaukset ovat Sporttisaitin ylläpitämät. Lomakkeiden yhteys voi olla suojattu tai suojaamaton. FC Kangasala ei ole vastuussa mikäli ulkopuoliset pääsevät käsiksi tietoihin seuran sivujen kautta. FC Kangasala ei myöskään vastaa sivujen mahdollisista toimintahäiriöistä, tietojen tuhoutumisesta tai muista tietoliikennettä tai tietoja koskevista ongelmista. Seuran sivustolle ja lomakkeisiin tietoja lähettävä ja laittava vastaa mahdollisista tietoturvaongelmista. Henkilökohtaiset tiedot voi toimittaa seuralle vaihtoehtoisesti esim. kirjeitse seuran toimistolle tai ko. joukkueen tai ryhmän yhteyshenkilölle.

Seuran toimiston osoite on Varstakuja 1, 36200 Kangasala (postilaatikko risteyksessä). Muut yhteystiedot: Katso Seura - yhteystiedot.

Seuran toimintaan ilmoittautuva pelaaja/huoltajat antavat ilmoittumalla luvan pelaajan tietojen ja kuvien käyttämisen jalkapallo- ja futsaltoiminnan vaatimiin ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin. FC Kangasala ei käytä ilmoittautumis- eikä jäsentietoja muuhun kuin seuran toiminnan kannalta tarpeellisiin tarkoituksiin (kuten korttelipassien ostaminen, edustusoikeuksien siirtäminen, jäsenrekisterin ylläpito, maksujen tarkastaminen, joukkueiden pelaajaluettelointi). Seura ei luovuta tietoja markkinointitarkoituksiin. Palloliiton peli- ja korttelipasseihin voi liittyä markkinointia Palloliiton kautta. Pelaajalla/huoltajilla on milloin tahansa oikeus kieltää em. tietojen ja kuvien julkistaminen tai pyytää niiden poistamista (yhteys seuran hallitukseen).

Jalkapallo ja futsal on mukava ja edullinen harrastus

Jalkapallo ja futsal on hyvä ja edullinen harrastus mukavassa kaveriporukassa. Harrastus kuin harrastus vaatii taitojen kehittymiseksi aktiivista osallistumista harjoituksiin ja peleihin. Lapsien kehityskulut kulkevat eri tahtiin ja välillä tulee kaikille taantumakausiakin. Tästä johtuen lapset tarvitsevat kannustusta ja tukea, etenkin taantumakausina, jolloin koko harrastuksen jatkaminen voi tulla kyseenalaiseksi. Ahkeruus palkitaan, pelkällä lahjakkuudella ei pärjää kuin nuorimmissa ikäluokissa.

Harrastuksen edetessä voi välillä päästä mukaan elämyksiin, kuten esimerkiksi ulkomaille pelimatkalle tai mukaville turnausreissuille kotimaassa.

FC Kangasala tekee yhteistyötä pelaajakehityksessä mm. alueen isojen jalkapalloseurojen kanssa (lisäharrastukset, kaksoisedustus, mahdollisuus nousta valtakunnallisiin sarjoihin). Olemme ylpeitä jokaisesta pelaajasta joka jatkaa harrastamista "oman huipun tavoittelussa" joko omassa seurassa tai korkeamman sarjatason valtakunnallisessa sarjatoiminnassa muussa seurassa!

Erityisesti Kangasalla, jossa talviset harjoitusolosuhteet jalkapallolle vielä puuttuvat, futsal on oiva mahdollisuus harrastaa, ja kehittyä huipulle asti. Futsalia pelataan sisähallissa 3x2 metrin maaleihin, kentällä on kerrallaan maalivahti + 4 pelaajaa. Jo 10 hengen ringillä voi futsalissa yltää SM-tasolle.

FC Kangasalan ja aikoinaan muista Kangasalan kasvateista on noustu  jopa Suomen mestariksi, ammattilaiseksi ja maaottelupelaajaksi!

Vanhempien rooli

Junioripelaajalle on tärkeää, että vanhemmat osallistuvat ja kannustavat pelaajaa harrastuksessa. Joukkueiden toiminta jää useasti liikaa valmentajien ja joukkueenjohtajan varaan, jotka eivät aina "kehtaa" pyytää apua, joten kaikki apu joukkueen toimintaan on tervetullutta vanhemmilta. Apulaiseksi voi tarjoutua, vaikka ei olisikaan pelannut itse jalkapalloa tai futsalia: Valmentajat kyllä neuvovat mitä tulee tehdä, joten tulethan rohkeasti vain apuun. Nuorimpien harjoituksissa apua tarvitaan jo yksistään kengännauhojen solmintaan, jotta valmentaja ehtisi myös valmentaa eikä vain sitoa nauhoja. Pelimatkojen suhteen tarvitaan kuljetuksia ja siinä vanhemmat voivat sopia vuorotteluista. Seura järjestää vuosittain keväisin E-valmentaja- ja pelinohjaajakurssit, ilmoittautukaa nuorisopäällikölle.

Tutustukaa seuran nettisivujen tietoihin, täältä löydätte paljon tarpeellista tietoa. Lisäksi Suomen Palloliiton sivuilla on paljon lisäinformaatiota.