Seura

Visiomme 

Iloista jalista joka junnulle vuoden ympäri.

 

Toiminta-ajatuksemme eli seuran perustehtävä:

FC Kangasala kasvattaa lapset ja nuoret liikunnalliseen elämäntapaan ja antaa eväät oman huipun tavoitteluun jalkapallossa ja futsalissa

Arvomme:

  • Iloisuus
  • Yhteisöllisyys
  • Luotettavuus
  • Kasvatuksellisuus
  • Aloittamisen helppous
  • Lajin kunnioittaminen

Palloliiton tunnustus 2014

FC Kangasala palkittiin 30.10.2014 vuoden Grassroots-seurana Suomessa, eli olemme vuoden harraste- ja kasvattajaseura! Kiitos kaikille seurakehitystyössä ja seuran toiminnassa mukana tähän asti olleille - uudet, tervetuloa mukaan - kehitystyö jatkuu!

FC Kangasala on saanut toimintaansa opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea päätoimisen seuratyöntekijän palkkaamiseen vuosille 2013 ja 2014 ja hakee vielä kolmannen tukivuoden 2015 tukea.

FC Kangasala on ollut mukana Suomen Palloliiton seurakehityshankkeessa 2013-2014 ja on määritellyt itselleen vision, toiminta-ajatuksen ja arvot, sekä laatinut seurakehitysohjelman vuosille 2014-2017.

 

Esittely

Tervetuloa FC Kangasalan sivuille ja toimintaan! Olet hyvässä seurassa - Suomen Palloliitto palkitsi FC Kangasalan vuoden 2014 Grassroots-seurana (vuoden kasvattajaseura) Suomessa!

Uudelle pelaajalle on paljon konkreettista tietoa sivuillamme kun klikkaat "ilmoittaudu mukaan"!

Tutustu myös Seurakehitysohjelmaamme.

Toiminnan ydin on tarjota iloinen ja kehittävä ilmapiiri jalkapallo- ja futsalharrastuksen aloittamiseen tai jatkamiseen. FC Kangasala toimii kasvattaja- ja harrasteseurana, jossa aivan kuka tahansa voi olla tähti! Tarvitaan vain sopivat jalkineet, pallo ja innostunut sekä iloinen mieli oppia ja urheilla. Tämä juuri tekee jalkapallosta ja futsalista lajina niin hienon - ei väännetä otsa rypyssä, vaan myönteisesti kaikkia kannustaen - ja iloiten sekä yksilöiden että joukkueiden ja ryhmien kehittymisestä. Opetetaan lapsille ja nuorille liikunnalliset, terveet elämäntavat.

Järjestämme kesäkauden jalkapallotoimintaa eri ikäluokkien joukkueille sekä rentoa harrastejalista. Talvikauden joukkuetoiminta on futsalia (salissa pehmeällä pallolla 5v5-peliä). Meillä on myös monipuolista kerho- ja kuntotoimintaa.

V. 2013 seurassa oli 20 jalkapallojoukkuetta ja 12 futsalin piirisarjajoukkuetta. V. 2013-2014 futsalkaudella jo yhteensä 18 futsalin sarjajoukkuetta - pojissa, tytöissä, naisissa ja miehissä! Vuonna 2014 meillä oli jo 25 jalkapallon sarjajoukkuetta ja futsalissa 2014-2015 oli jo 22 joukkuetta - lisenssipelaajien määrä oli jo syksyllä 2014 lähes 600 ja olImme Tampereen piirin 5. suurin jalkapallo- ja futsalseura. Kesäksi 2015 tuli jo yli 30 jalkapallon sarjajoukkuetta ja futsalissa kaudella 2015-2016 meillä oli jälleen enätyksellisesti 26 sarjajoukkuetta! Lisenssipelaajia vuoden 2015 lopulla seurassa oli jo noin 650 ja 2016 lopulla luku on jo lähes 700! Kesällä 2016 oli jo noin 35 jalkapallon sarjajoukkuetta ja futsalkaudella 2016-2017 taas 26 sarjajoukkuetta, eli jalkapallon ja futsalin suosio Kangasalla on on todella hienolla tasolla!

Kangasalan rajalliset liikuntapaikat ovat kuitenkin vakava toiminnan kasvun rajoite - tehdään yhdessä työtä tekonurmien ja isojen liikuntahallien saamiseksi kasvukuntaamme. ILOINEN UUTINEN VALTUUSTOSTA 14.11.2016: TEKONURMI RAKENNETAAN V. 2017 VIHDOIN SUORAMALLE. Samalla kuitenkin Pikkolan hiekkakentät katoavat uuden Tredun tieltä eli kenttähaasteita riittää. Uusi Malm Areena on lisännyt futsalin kenttäkapasiteettia nuorimmille ikäryhmille mutta kunnan halleista vuorot ovat todella hankalina aikoin - uutta isoa liikuntahallia edelleen kasvukuntaamme toivoen.

Kesällä 2016 jatkuivat suuren suosion saaneet lapsi-aikuinen ryhmät, lasten harrastejalis alle kouluikäisille ja alakouluikäisten kyläharraste lähikentillä. Kesän 2016 kausisuunnitelma julkaistiin  maalis-huhtikuun vaihteessa 2016. Kesällä 2016 meillä oli sarjajoukkueet 7-vuotiaista aina A-poikiin ja C-tyttöihin, lisäksi aikuisissa miesten 6. divisioonan joukkue. B-tyttövetoinen naisten 4. divisioonan joukkue sekä miesten ja naisten harraste/kuntoryhmät.

Talvikaudeksi 2016-2017 futsalin olosuhteet paraniimme sillä vuokrasimme maanantai-, keskiviikko- ja perjantai-illat uudesta Malm Areenasta Pikonkankaalta. Toki tämä tiesi myös kausimaksuihin korotuksia. Talvella 2016-2017 meillä on futsalin pallokerhot alakouluikäisille maanantaisin ja sitä nuoremmille pojille ja tytöille perjantaisin.

Kesäksi 2017 FC Kangasala saa jalkeille kaksi miesten joukkuetta (piirisarjan 6. ja 7. divarit), naisten harrastejoukkueen, B-poikien piirisarjajoukkueen ja joukkueita kaikkiin C- ja nuorempien sarjoihin, taas yhteensä noin 35kpl! Lasten harrastejalis ja alakoululaista ns. kyläharraste myös jatkuvat entiseen malliin.

FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset. Seuralla ei ole mitään rahastoja tai ylimääräisiä varantoja tai muita sijoituksia, vaan kaikki tuotot käytetään suoraan toimintaan. Seuran vuosibudjetti on noin 140.000 euroa, millä pyöritetään yhteensä noin 60 joukkuetta ja ryhmää (!!!) ja noin 700 pelaajan toimintaa vuoden ympäri! Kaikki tuotot menevät toimintaan - seuralla ei ole mitään ylimäääräisiä rahastoja tms.. Seuralla oli aiemmin osittain palkattu henkilöresurssi parin vuoden ajan, päätoimintana lasten harrastejalis, kerhot, nuorimpien joukkueiden tukeminen, turnausasiat ja muu toiminnan tukeminen. Vuoden 2014 alusta meillä on vihdoin oma päätoiminen nuorisopäällikkö, Harri Kaivola, jonka päävastuualueet ovat joukkuetoiminnan kehittäminen ja harrasteryhmien pyörittäminen. Hallinto-, talous- ja toimistopuolelle olisi tärkeää saada lisäresurssi lähiaikoina toiminnan edelleen kasvaessa.

Alhaiset maksut ovat mahdollista kun toiminta tapahtuu pääosin talkoina. Jokainen joukkkue ja ryhmä osallistuu vuosittain seuran järjestämiin talkoisiin, joista tärkeimmät ovat omien turnausten järjestäminen. Näissä ns. kotiturnauksissa voimme yhdessä antaa lapsillemme huippuelämyksen hienon harrastuksen parissa hyvillä nurmikentillä. Tämä tarkoittaa, että yhdessä teemme turnauksen mahdolliseksi pitämällä yllä pientä kahviota, makkaragrilliä jne.: Käytännössä yhdelle perheelle tulee vuodessa 1-3 kertaa joku talkoovuoro, esim. pari tuntia turnauskahviossa.

Tule mukaan ohjaajaksi tai joukkueen taustalle. Seurassa on mahdollisuus myös osallistua aktiivisemmin lasten kanssa yhteiseen harrastukseen, vaikkapa valmennukseen. Mikä onkaan parempaa aikaa yhdessä; viettää kesällä parina päivänä viikossa Kangasalan hienoilla palloilunurmilla. Nurmella pelaaminen jo pienimpien harrastetasolta alkaen onkin todella hieno mahdollisuus. Hienointa on nähdä ryhmiä ja joukkueita joissa ohjaajat ja vanhemmat osallistuvat itse toimintaan pelaten lasten kanssa, näyttäen esimerkkiä sekä onnistumisissa että pienissä "mokissakin" - tekemällä oppii ja yhdessä touhuamisessa ja pelaamisessa on ideaa!

Tietoturva ja tietosuoja

Kaikki lomakkeet lähetetään salatun yhteyden yli, joten voit turvallisesti lähettää pelaajan henkilötunnuksen ja muut tiedot lomakkeen kautta. Voit kuitenkin halutessasi toimittaa pelaajan henkilötunnuksen kirjallisena seuran osoitteeseen tai joukkueesi yhteyshenkilölle.

Huom: Käytämme monissa tapahtumailmoittautumisissa Ilmari-järjestelmää.  Pelipassit, korttelipassit ja muut pelaajatiedot taas käsitellään Palloliiton Pelipaikka-järjestelmässä. Lähetämme niissä viestit ko. järjestelmän mukaisin ehdoin ja tietoturvamenetelmin. Pyrimme välttämään pelaajien ja huoltajien tietojen antamista, mutta joissain tapauksissa se on välttämätöntä joko Palloliiton tai Ilmarin järjestelmävaatimusten johdosta, vakuutusehtojen takia tms. perustellusta syystä.

Emme julkaise yksittäisen alaikäisen kuvaa tai haastattelua ilman huoltajan suostumusta. Joukkue- ja tapahtumakuvia julkaisemme osana seuran sääntöjen mukaista toimintaa ja hyvien tapojen ja käytäntöjen mukaisesti.

Mikäli pelaaja tai huoltaja tai seuran muu jäsen ei halua henkilötietojensa käsittelemistä, pyydämme ottamaan erikseen yhteyttä seuran tiedottajaan tai puheenjohtajaan.

Toimintapaikat

Pääasialliset harjoitus- ja pelipaikat ovat keväällä Pikkolan hiekkakentät (ei enää 2017-, toki lukion päädyn uusi hiekkatuhkakenttä v. 2018-) ja pienemmät hiekkakentät, ja kesällä Suoraman ja Kyötikkälän nurmikentät, lisäksi toimintaa on laajennettu muutamalle pienemmälle nurmikentälle lähialueella, kuten Suinulan ja Pakkalan nurmille. Syksyllä 2017 pitäisi valmistua iso tekonurmi Suoraman hiekalle. Lisäksi lasten harrastetoimintaa on usean koulun lähikentällä (Sariola, Huutijärvi, Kirkkoharju, Liuksiala ja Suorama). Talvella taas liikuntapaikkoina ovat lähinnä Pikkolan, Pitkäjärven ja uuden lukion salit + syksystä 2016 lukien Malm Areena.

Seuran toimisto ja postilaatikko ovat osoitteessa Varstakuja 1, 36200 Kangasala.

FC Kangasalassa on mahdollisuus saada liikunnasta ja palloilusta elämäntapa, tai oppia monipuolisia motorisia, teknillisiä, liikkuvuus- ja sosiaalisia taitoja ennen siirtymistä toiseen harrastukseen, tai ryhtyä vastuulliseen lasten ja nuorten ohjaajan, erotuomarin, seuratoimitsijan tehtävään.

TERVETULOA REIPPAASEEN LIIKUNNALLISEEN JA SOSIAALISEEN TOIMINTAAMME!

TULE ROHKEASTI MUKAAN VALMENNUS- JA MUIHIN TEHTÄVIIN, ON TODELLA PALKITSEVAA TOUHUTA REIPPAIDEN LASTEN KANSSA. OTA YHTEYS NUORISOPÄÄLLIKKÖÖN (toimisto@fckangasala.fi).

LUE LISÄÄ SEURAKEHITYSTOIMINNASTAMME KOHDASTA "Seura - Seurakehitysohjelma"!

Valmennuksen periaatteet

Joukkueiden valmentajat ovat käyneet Palloliiton valmentajakursseja (C-, D- ja E-tasot). Seura järjestää vuosittain E-valmentajakurssin. D- ja C-kurssit käydään Tampereen seudulla. Seura maksaa valmennuskurssit, edellyttäen että valmentaja lupautuu toimimaan seuran toiminnassa.

Valmennuksessa joukkueiden päätavoitteena eivät ole pelkästään kilpailulliset tavoitteet vaan pelaajien opettaminen toimimaan osana joukkuetta. Kunkin ikäryhmän toimihenkilöt (valmentajat, joukkueenjohtajat jne.) ja vanhemmat yhdessä päättävät millä tasolla ja tavoitteilla joukkue toimii, ja toimiiko se yhtenä vai useana peliryhmänä. Jokaiselle pelaajalle tulisi mahdollistaa ns. Puolen Pelin Takuu (vähintään 50 % kentällä joukkueen/ryhmän peleistä) - osa joukkueistamme toimii Tampereen piirin korkeimmalla tasolla (erityisesti futsalissa mahdollisuudet ovat huikeat), kun taas monelle riittää rennompi pelaaminen.

 

Liikunta/jalkapallokerhot

FC Kangasala järjestää myös liikunnallisia kerhoja, mm. koulujen iltapäivätoimintaa sekä futsal/pallokerhoja talvikautena tytöille ja pojille jotka eivät vielä ole joukkuetoiminnassa.

Monen lajin harrastaminen

FC Kangasala noudattaa osaltaan Suomen Palloliiton ja Suomen Jääkiekkoliiton välistä sopimusta lajien samanaikaisen harrastamisen koordinoinnista lasten ehdoilla. 

Harjoitukset

Katso tarkemmin Toimihenkilöt - Seuran harjoitusvuorot, sekä Joukkueet-sivuilta. Ota rohkeasti yhteyttä ikäluokkasi valmentajiin tai joukkueenjohtajaan ja tule kokeilemaan jalkapallon ja futsalin mielenkiintoiseen toimintaan!