Lisätietoja

Pelipassit, harrastepassit, korttelipassit

Pelipassi, korttelipassi vai harrastepassi? Näille kaikille käytetään yleisnimityksenä nimeä pelipassi, joka saattaa hämmentää passia hankittaessa. Katso tarkemmin Palloliiton sivuilta millaista pelitoimintaa mikäkin passi mahdollistaa. Pelipassi tarvitaan piirisarjan (ja ylemmän Palloliiton) jalkapallo- ja futsaltoimintaan. Korttelipassi riittää lasten ja nuorten harrastejalikseen (myös Futisklubiin ja Futisliigaan) ja futsalin harrastepelaamiseen. Harrastepassi on aikuisten harrastepelaamiseen.

Esimerkiksi SPL-Läntisen alueen ja Palloliiton alue- ja valtakunnallisissa sarjoissa pelaavat tarvitsevat pelipassin, jonka voimassaolokausi on nykyään  KALENTERIVUOSI eli 1.1.-31.12. Pelipassit (ja vakuutukset) ostetaan täyttämällä "pelipassi ja vakuutuslomake" seuran sivuilla.

Huom jos lapsen ja vanhemman sähköpostit samat (vinkki Pelipaikan tuesta):
"Jos tili on luotu vanhemman sähköpostitunnuksella pelkästään lapsella, ei tuohon samaan tiliin voi enää jälkeenpäin liittää aikuista.....Tee itsellesi tili vaikkapa osoitteella etunimi.sukunimi+pelipaikka(at)gmail.com ja liitä itsesi sitä kautta seura- tai joukkuetaustaksi.
Gmailissa on sellainen jännä ominaisuus, että se ei huomioi +-merkin jälkeisiä tekstejä ja lähettää esim. viestit ennen sitä olleilla tiedoilla (sinulla etunimi.sukunimi), mutta kaikki järjestelmät tulkitsevat tuon plus-merkillä ja lisäkirjaimilla muodostetun osoitteen omaksi sähköpostitunnukseksi.Eli tuolla osoitteella saat kaikki viestit edelleen ihan normaalisti sähköpostiisi, mutta käyttäjätunnuksenasi on tuo "täydennetty" osoite. Palloliiton tukipalvelu/VV"
 

Pelipassi pitää aina olla osettuna ennen ensimmäistä sarjapeliä. Pelaaja/huoltaja vastaavat itse pelipassin ja vakuutusturvan ostamisesta. Jos pelaaja siirtyy FCK:n toisesta seurasta, pelaajan siiromaksu laskutetaan pelaajalta. Seura hoitaa siirtopyynnnön entiseen seuraan.

Kortteliliigoissa ja harrastepelaamisessa (esim. Futisklubi, Futisliiga, harrastetoiminta) riittää korttelipassi. Nämä passit sisältyvät toimintamaksuun ja seura hankkii nämä passit ja vakuutukset alaikäisille harrastajille keskitetysti. Passit sisältävät lisenssin, palloliiton palvelut sekä vakuutuksen. HUOM: JOS kuitenkin pelaaja pelaa samana kalenterivuonna joko jalkapallossa tai futsalissa piirisarjassa, on oltava pelipassi, eli silloin täytetään "pelipassi ja vakuutuslomake" seuran sivuilla.

Aikuisten ei-sarjatoiminnassa (esim. kuntomiehet) seura ottaa toimintamaksun maksaneille harrastepassin mutta ei vakuutusta. Seura suosittelee että myös aikuiset ottavat vakuutuksen. Vakuutus on pakollinen kaikilla alaikäisille riippumatta onko joukkuepelaaja vai harrasteryhmässä.

HUOM: PELIPASSIN UUDISTAMISESTA: YKSI PELIPASSI KATTAA SEKÄ FUTSALIN ETTÄ JALKAPALLON. 

 

Vakuutus

Vakuutus on alaikäisille pakollinen.

Vakuutuksesta vastaavat pelaajan huoltajat:

 • vakuutus sarjajoukkueissa pelaaville. Vakuutuksen voi huoltaja ostaa seuran kautta kausimaksun yhtyedessä (LähiTapiolan vakuutusturva) tai voi hankkia sen itse muualta erikseen (Pelipaikasta pelipassin oston yhteydessä tai muusta vakuutusyhtiöstä) 
  Katso tarkemmin "ilmoittaudu mukaan" -sivuilta mm. LähiTapiolan kattavasta vakuutusturvasta

Vakuutukseton pelipassi on mahdollinen mikäli lapsen vanhemmat/huoltajat vahvistavat että pelaajalla on voimassaoleva muu vakuutusturva joka kattaa jalkapallo-/futsaltoiminnan.

Aikuisilla vakuutus on aina vapaaehtoinen (pelaaja vastaa itse vakuutusturvastaan). Seura voi ostaa harrastepassin osana aikuisharrastajalle harkintansa mukaisen perusvakuutuksen ja pelipassin yhteydessä pelaaja voi valita laajemman vakuutusturvan.

Seuran valmentajat ja muut toimihenkilöt ovat vakuutettuja seuran toimesta SPL-jäsenyyden kautta.

Jos vakuutus on osana pelipassia (tai kortteli-/harrastepassista tai toimihenkilöstä kyse), onnettomuustilanteen vakuutuskäsittelystä ohjeet ovat Palloliiton sivuilla (Pelipaikka).

 

 

Henkilötunnus

Henkilötunnusta tarvitaan korttelipassiin, harrastepassiin ja vakuutuksiin. Koska seura hankkii nämä passit keskitetysti, täytyy henkilötunnus ilmoittaa seuralle ilmoittautumisen yhteydessä. 

 

Yli-ikäisyysluvat

Yli-ikäisyys ei ole este. Jos oman ikäluokan joukkuetta ei juuri nyt ole, ratkaisu voi löytyä nuoremmasta ikäluokasta. Seuramme maksaa tarpeelliset yli-ikäisyysluvat. Ota yhteyttä joukkueenjohtajaan/valmentajaan, jotka opastavat mielellään näissäkin asioissa!

 

Tietoturva ja tietosuoja ja turvallisuusasiat

Kaikki ilmoittautumislomakkeet lähetetään salatun yhteyden yli Ilmari-järjestelmässä, joten voit turvallisesti lähettää pelaajan henkilötunnuksen ja muut tiedot lomakkeen kautta. Voit kuitenkin halutessasi toimittaa pelaajan henkilötunnuksen kirjallisena seuran tai joukkueesi yhteyshenkilölle.

1. Pelipassit, korttelipassit ja muut pelaajatiedot taas käsitellään Palloliiton Pelipaikka-järjestelmässä, ja sarjatoiminnan joukkue- ja ottelutiedot Palloliiton TASO-järjestelmässä. Ilmoittautumiset, maksut ja jäsenrekisteri ylläpidetään Ilmari-järjestelmässä.Lähetämme niissä viestit ko. järjestelmän mukaisin ehdoin ja tietoturvamenetelmin. Pyrimme välttämään pelaajien ja huoltajien tietojen antamista, mutta joissain tapauksissa se on välttämätöntä joko Palloliiton järjestelmien tai seuramme ilmoittautumisjärjestelmä Ilmarin järjestelmävaatimusten johdosta, vakuutusehtojen takia tms. perustellusta syystä.

2. Seuran toimintaan ilmoittautuva pelaaja/huoltajat antavat ilmoittumalla luvan pelaajan tietojen ja kuvien käyttämisen jalkapallo- ja futsaltoiminnan vaatimiin ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin. FC Kangasala ei käytä ilmoittautumis- eikä jäsentietoja muuhun kuin seuran toiminnan kannalta tarpeellisiin tarkoituksiin (kuten korttelipassien ostaminen, edustusoikeuksien siirtäminen, jäsenrekisterin ylläpito, maksujen tarkastaminen, joukkueiden pelaajaluettelointi). Seura ei luovuta tietoja markkinointitarkoituksiin. Palloliiton peli- ja korttelipasseihin voi liittyä markkinointia Palloliiton kautta. Pelaajalla/huoltajilla on milloin tahansa oikeus kieltää em. tietojen ja kuvien julkistaminen tai pyytää niiden poistamista (yhteys seuran hallitukseen, ensisijaisesti: toimisto@fckangasala.fi).

3. TURVALLISUUSASIAT SEURAN PELIMATKOILLA JA TOIMINNASSA MUUTENKIN

- Noudatamme aina seuran ja Palloliiton sääntöjä ja mahdollisia erityisohjeita.

- Noudatamme aina lakeja, asetuksia, kunnan järjestyssääntöjä ja muita ohjeita ja hyviä tapoja.

- Noudatamme aina tapahtumajärjestäjän mahdollisia erityisohjeita.

- Noudatamme aina Reilun Pelin periaatteita.

- Joukkueen/ryhmän yksittäiset ongelmatilanteet ratkotaan joukkueenjohtajan/ryhmän vastuullisen ohjaajan johdolla. Asia käsitellään reilusti ja avoimesti ja tehdyt päätökset perustellaan ja kommunikoidaan asiallisesti. Tarvittaessa seuran työntekijä tai hallituksen edustaja kutsutaan paikalle.

- Vakavat ongelmat ja mahdolliset väärinkäyttöasiat sekä julkisuuteen mahdollisesti menevät asiat informoidaan heti seuran hallitukselle (tyypillisesti puheenjohtaja ja/tai tiedottaja) ja seuratyöntekijälle. Tapauksen tyypistä riippuen asian hoito siirtyy hallituksen edustajan tai seuratyöntekijän johdettavaksi.

- Lisäksi:

TURVALLISUUSOHJEITA PELIMATKOILLE

- Kunkin joukkueen suositellaan esim. Pelisääntökeskustelujen yhteydessä sopivan pelimatkojen periaatteista, esim.:

1. yhteislähtö vai autokunnittain,

2. korvausperuste autonkuljettajalle,

3. alaikäisten pelaajien osalta kenen kyydillä ja valvonnassa pelaaja on,

4. onko pelaajan huoltajien yhteystiedot pelaajaa valvovalla valmentajalla/jojolla/autonkuljettajalla,

5 .miten raportoidaan aikataulu- ja reittimuutoksista,

6. miten ilmoittaudutaan/perutaan matkalle lähtö jne.,

7. toiminta ja informointi onnettomuustilanteissa (esim. jos pelaaja loukkaantuu, yhteys huoltajaan, päätös vakuutuksen käyttämisestä (pelipassin ja korttelipassin osalta ohjeet Palloliiton Pelipassi-sivustolla), pelaajan ensihoito, tilan seuranta, jne. ja

8. pelaajien huoltovarustus, vaihtovaatteet, peseytyminen, syöminen ja juominen, sekä rahankäyttö pelimatkalla.

TURVALLISUUSOHJEITA HARJOITUKSIIN, KOTITURNAUKSIIN JA KOTIOTTELUIHIN

- Noudatamme AINA kunkin liikuntapaikan omia turvallisuus- ja muita ohjeita.

- Alla tyypillisiä maksullisen virallisen jalkapallo-/futsalottelun turvallisuuohjeita, joita noudatamme FC Kangasalan järjestämissä tapahtumissa soveltuvin osin. Seuraavassa tyypillinen virallisen maksullisen jalkapallo-ottelun ohjeistus:

"Tervetuloa viihtyisään ja turvalliseen jalkapallo-otteluun!

 1. Jalkapallo-ottelu on kokoontumislain mukaan yleisötilaisuus, jonka järjestyksestä ja turvallisuudesta vastaa ottelun järjestäjä.
 2. Jalkapallo-ottelun järjestäjä vastaa pelaajien, joukkueiden taustahenkilöiden, erotuomariston, katsojien, toimitsijoiden sekä median edustajien turvallisuudesta.
 3. Jalkapallo-ottelun järjestäjällä on vastuuvakuutus ottelutapahtumalle.
 4. Ottelutapahtuman turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi sisääntuloporteilla suoritetaan turvatarkastuksia, joista on tiedotettu ennakkoon Jalkapalloliigan ja seurojen nettisivuilla, porteille asetetuissa ohjetauluissa sekä pääsylipuissa.
 5. Jalkapallo-otteluun ei saa Suomen lain eikä Palloliiton jalkapallo-otteluiden turvallisuusmääräysten mukaan tuoda vaarallisia esineitä, aineita tai päihteitä kuten:
  - alkoholia
  - huumeita
  - ampuma-, terä- tai lyömäaseita
  - räjähdysaineita
  - räjähteitä
  - ilotulitteita
  - soihtuja tai savuja
  - rasistisia, poliittisia tai muuten loukkaavia julisteita tai banderolleja
  - muovi- tai lasipulloja, metallisia tai pahvisia juomatölkkejä
  - paineilmatorvia tai megafoneja
  - moottoripyörän tai mopon kypäriä
  - sateenvarjoja
  - kotieläimiä (pl. opaskoirat)
  - paperirullia
  - muita sellaisia esineitä tai aineita, joilla voidaan uhata toisen henkeä tai terveyttä taikka joilla 
    voidaan aiheuttaa vaaraa ottelutapahtuman järjestykselle ja turvallisuudelle.
  Kannustusviirien ja banderollien tukikeppien maksimimitta on yksi metri.
 6. Jalkapallo-otteluun ei saa päästää henkilöä, joka on häiritsevästi päihtynyt tai jonka voidaan olettaa muutoin aiheuttavan häiriötä tai vaarantavan turvallisuutta tai jonka hallusta sisääntulotarkastuksen yhteydessä tavataan kohdassa 5 mainittuja esineitä tai aineita tai jonka aikaisemman käytöksen perusteella on syytä epäillä vaarantavan ottelutapahtuman järjestystä tai turvallisuutta.
 7. Kaikenlainen rasismi tai rasistinen käyttäytyminen samoin kuin herjaava, loukkaava taikka selkeästi epäasiallinen huutelu on kiellettyä.
 8. Kaikenlaisten esineiden heittäminen (myös wc-paperirullien) katsomoista on kiellettyä.
 9. Kentällemeno katsomoista ilman asianmukaista lupaa on ottelutapahtuman aikana kiellettyä.
 10. Näiden ohjeiden laiminlyönti taikka noudattamatta jättäminen voi estää sisäänpääsyn tai johtaa ottelutapahtumasta poistamiseen. Pääsylipusta maksettua hintaa ei hyvitetä."