FC Kangasalan kyläsarjaan pelaajaryntäys

9.4.2007
Uuden seuran myötä uutena toimintamuotona käynnistetty kyläsarja kiinnostaa pieniä pelaajia. Kyläsarjaan on ilmoittautunut yli 120 pallonälkäistä pelaajaa.

 

Kyläsarjan ideana on ennen kaikkea tarjota hauskaa peliä kodin lähellä. Aikaisemmin on heti lähdetty Tampereelle kaupunginosasarjoihin uusienkin joukkueiden kanssa ja kuljetusrumba on käynnistynyt. Nyt junnut tulevat Kangasalan lähikentälle kerran viikossa tunniksi pelaamaan. Lisäksi on mahdollisuus käydä toisen kerrankin viikossa harjoittelemassa, jos intoa riittää.

 

Viisi vastaan viisi pelissä kaikki osallistuvat

 

Kyläsarjassa pelaajat tulevat peli-iltana ikäluokkansa mukaan kahdessa jaksossa pelaamaan. Ensimmäisen tunnin kentän valtaavat 2000 syntyneet ja nuoremmat ja toisella tunnilla ovat 1998-99 syntyneet. Pelaajat jaetaan joka kerta eri joukkueisiin ja laitetaan pelit pystyyn viisi vastaan viisi pelinä. Kenttiä tehdään tarpeellinen määrä, tötsät maaleina ja pelit pelataan ilman maalivahteja. Pienellä pelaajamäärällä kaikki osallistuvat innolla peliin ja pääsevät myös koskemaankin palloon. Joukkueet pelaavat noin 10 minuuttia kerrallaan ja sitten vaihdetaan taas vastustajia ja uusi peli pystyyn.  

 

Hymy herkässä pelikentällä

 

Ensimmäisenä peli-iltana paikalla oli yhteensä reilut 80 pelaajaa kahdessa jaksossa. Intoa oli kaikilla valtavasti, kaatumisetkaan eivät intoa vieneet, vaan äkkiä ylös ja pallon perään. Hiekkakenttä todella pölisi, kun juniorit juoksivat pallon perässä. Pienet ikä- ja kokoerotkaan eivät tuntuneet haittaavan, vaan hymy huulilla peli maittoi. Pelin jälkeen vielä otettiin rankkarien laukomista ja kun oli päässyt maalin makuun, sai pelaaja matkaansa FC Kangasalan tarran.  Uskon että kotona tarra pääsi kunniapaikalle pelaajien huoneissa. Ainoa asia, johon vetäjänä joutui peli-illassa puuttumaan, oli vanhempien ryhmässä  ilmennyt kiroamistapaus. Tähän oli heti puututtava pontevasti ja tehtävä  selväksi, että kiroilu ei kuulu jalkapalloon. 

 

Uudella seuralla aktiivista toimintaa

 

FC Kangasala perustettiin vuoden 2006 syksyllä juniorijalkapallon erikoiseuraksi Kangasalle ja siihen siirtyi sekä Kisan että Voiton junioritoiminta. Uusi seura on ottanut kyläsarjan lisäksi muitakin toimintamuotoja. Talvella oli futsalin Taitokoulu, kesällä on kaksi kertaa viikossa innokkaimmilla  mahdollisuus osallistua Taito- ja kykykoulun toimintaan. Kesäkuun alussa on kahden viikon ajan Pallokoulu. Paikalliset yritykset ovat suhtautuneet erittäin myönteisesti seuraan ja olemme saaneet hienosti sponsoritukea peliasujen ja varusteiden hankintaan. Merkittävässä roolissa uuden seuran  varainhankinnassa ovat turnaukset. Onneksi Kangasalan nurmikentillä on hyvät mahdollisuudet järjestää hienoja turnaushetkiä nuorimmille junioreille.

Tämän kesän turnauksemme ovat 9.-10.6. Löytötex-junioriturnaus  Kyötikkälässä ja Suoramalla sekä 18.-19.8. Kangasalan Sanomat -turnaus Kyötikkälässä ja Suoramalla. Vielä ehtii mukaan!

 

Lue lisää turnauksista tästä ja kyläsarjan omat sivut tästä.

 

Juniorijalkapalloterveisin

 

Veikko Iittainen

FC Kangasala

Valmennuspäällikkö